Så slagter vi kyllinger

Kyllingerne slagtes

Så blev det efterårsferie og 10 af vores slagte kyllinger er klar til fryseren.

De er mellem 1,5 og 2 kilo i færdigslagtet stand.
Vi hentede kyllingerne en ad gangen. Kyllingerne sad lige så stille og hygge sig i eftermiddagsolen mens vi hentede en ad gangen og roligt bar den til huggeblokken.

Vi sørgede for at kyllingerne ikke kunne se hvad der foregik og at vi og kyllinger hele tiden var rolige for ikke at stresse dem unødigt.

Se billeder fra da vi fik de små kyllinger her!

Så røg hovedet af kyllingen. Vores to Jack Russel terrier var meget interesserede i hvad der foregik. Her holde Esther og Berthil øje med at ingen stikke af med den nyslagtede kylling, som ligge i trillebøren uden hoved...
Når kyllingen er holdt op med at sprælle lægges den i ca. 60 graders varmt vand et par minutter. Derved er det nemt at få fjerene af. Berthil følger nøje med...
Nu skal fjerene af. Det nemmeste er at hænge den døde kylling op i en snor og lade de afrevne fjer falde ned i en affaldssæk.
Berthil skal lige se efter at alt er ok...
Efter vi havde rense indvoldene ud blev kyllingen vasket og renset og lagt i fryse poser. De nyslagtede kyllinger skal nu ligge tre dage i køleskab før de ryger i fryseren.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.11 | 09:05

Sikke der bliver julehygget her - I like

21.08 | 12:50

Hvor ser det bare hyggeligt ud. Kunne desværre ikke komme, da jeg var på Vedbæk Havnedag som Natteravn
Knus Anne

12.04 | 16:46

Som Peter Høeg skriver i Elefantpasserens børn: Andengradsforbrænding i ansigtet og forfrosne tæer i skyggen under bordet...

11.04 | 20:14

Kys til min gamle veninde